Tack för ditt svar amanda.

Du tycker och tänker förnuftigt tycker jag :). Massa kramar :)

Konstigt?

Varför är det egentligen så att vi tjejer sminkar oss? Varför gör inte killar det? Vad är det som säger att vi inte duger som vi är? Kom inte och säg att alla som sminkar sig tycker att det är ROLIGT!! För det är det inte, jag vet människor som sminkar sig för att dom tycker att dom är "fula" utan smink, jag själv kan känna mig grå och trist utan smink. Man jämför ju sig med dom som är riktigt till piffade och då känner man sig ju kanske inte lika tjusig.
Fast jag försöker inte bry mig. Jag tycker att jag är bra som jag är, och jag tycker inte att det är roligt alls att sminka mig. Kanske när man ska ut på fest. Men inte kliva upp tidigare på morgonen när jag kan ligga och dra mig i sängen för att kladda in ansiktet med massa olika färger?
Tänk alla tid som vi lägger ner på att sminka oss. Den tiden tycker jag att jag kan göra något bättre med. Varför kan vi tjejer inte vara mer som killarna, känna att vi är bra som vi är och inte behöver sminka oss. Visst det är klart att det finns dom som tycker att smink är jätte roligt. Och älskar man att make sig själv och andra, klart att man ska få göra det!
Men när det blir så att man känner att man inte duger som man är utan smink, då är det fel, och när man alltid tar på sig en mask för att man skämms annars då är det också fel.
Jag tänker samtidigt på hur mycket det där i mina ögon dumma sminket kostar. Det är ju verkligen svindyrt!

En annan sak som jag också undrar över är varför det är äckligt och onaturligt med kvinnlig hårväxt??
Varför är det okej för en kille att ha håriga ben, men inte en tjej`? och varför är det äckligt med håriga ben? Jag kan inte se att det finns något ohyggieniskt eller äckligt med håriga ben. Ändå rakar jag benen. Just för att, ja, alla andra gör det. Jag hatar att rakabenen. Det suger! Det tar tid, och är jätte trist.
Varför ska man raka muttan när man vet att det kan ge infektioner och att hårsäckarna sväller och blir inflamerade. Jag tycker att det är finast  med en naturlig mutta. Är man helt hårlös ser man ju ut som en liten 10 åring.
Jag köper inte heller att alla trivs bättre med en orakad. En del gillar det säkert. Men nej inte alla. Jag rakar mig inte där nere, och gillar killen inte det kan han dra. Man har fått hår på kroppen av en anledning, annars hade dom inte funnits.

Och till killar, ni behöver inte heller raka brösten om ni inte vill. Jag älskar håriga bröst och håriga magar. Men hur som helst, spelar det ingen roll hur man ser ut. För om någon tycker om en, då gör dom det oavsätt om man som killer rakar bröstet, eller som tjej rakar muttan.

Jag tror att om bara fler vågade vara naturliga skulle trenden vända.

Jag själv har massa hår utanför min bikini linje, svarta långa och mycket. Något jag skämms för. Men ibland undrar jag varför jag skämms, och varför jag rakar? Om jag hade vart ensam här på jorden då hade jag säkertligen inte brytt mig, och om inte idealet var sånt då är det inte säkert att jag inte hade ogillat mitt hår som går långt utanför bikinilinjen?.

Jag har även en raggarand, alltså inte lika som en karls. Men ändå små strån på magen, som jag plockar bort. Ibland känns det så jävla orättvist att jag ska behöva "skämmas" och plocka, för det är så jävla trist, när killar inte alls behöver skämmas.

Varför ska våra kvinnliga kroppar göras om så jävligt? Och varför skulle det vara onaturligt med hår på magen för en tjej? Växer det där så växer det där, och då kan det väl fan inte vara onaturligt eller ohygieniskt?

Jag tror knappast att jag är ensam "om generande" hårväxt. Därför vill jag fan säga att jag har hår på "fel" ställen, inget som säkert många tjejer erkänner. Men jag har det, och till dig som också har det, du är inte ensam!! Och vet du vad! Vi är jävligt gryma brudar ändå! Och vi är lika mycket värda att älskas som dom som inte har små svarta fjun på magen!

Dagens fråga: Tjej: Tycker du att det är roligt att raka benen?


Till Hanna

Nej det är inte alls töntigt om en kille gråter. Jag skrev ju i slutet av inlägget att det är en självklarighet att man ska kunna göra det. Men när jag gick i skolan ansågs det som töntigt. Det har förhoppningsvis ändrats.
Vad jag menar är att man måste få vara sig själv och att det inte ska finnas massa dumma "oskrivna regler". I min skola fick man inte gråta som kille, då var man en tönt, killarna fick inte vara känsliga. Och tjejerna blev mobbade om man inte hade modekläder. Dessutom var dom flesta rasister.
Jag är uppväxt i en liten by, och avskyr sånt här, när man ska bli mobbad eller retad eller ogillad för den man är. Alla har rätt att bli älskade just för den dom är. Jag antar att du missförstod lite vad jag menade. Eller så var det bara i min skola som det var så att killarna skulle vara hårda och elaka annars blev dom inte en i gänget?

Men tack för kommentaren, du har helt rätt, det var exakt så som jag menade :). Kram kram

Ni behöver inte vara så coola?

Tack för kommentarerna tjejer. Det är bra att jag kan ge något :). Och det är sorligt att du ska behöva känna obehag på tåget Amanda. Dom borde verkligen veta bättre. :).

Nu tänkte jag faktiskt ta upp det här med attityd. Om popularitet och att känna att man inte kan vara så som man vill, för att man tex är rädd för att bli mobbad, utfryst eller retad.
Det är även det som kallas normer. Att det finns en syn på hur vi tjejer och killar ska vara.
Nu riktar jag mig färmst till yngre killar. Jag tror nämligen att det ligger en stor press på dom också. Att vara superhjältarna, som står för försörjningen och är den som alltid ska vara så stark. Den som inte vågar vara ledsen, vågar gråta. Eller vågar prata om känslor.
Jag tycker att det måste vara otroligt jobbigt som kille att ha en press från människor i sin närhet på att vara hård. Aldrig få gråta osv.
Enligt mig är det snarare så att man är stark om man vågar gråta. Men hos killar anses det ju kanske som ett tecken på att man är en "svag", "mesig"," tönt" om man gråter?.
Jag tycker att det är personen som vågar vara sig själv och vågar gråta om man känner för det som är den starka. Det krävs ju mycket mod att våga vara annorlunda.
Och killar, det vackraste som finns i mina ögon är när ni vågar öppna upp er, vågar prata om allt från känslor till politik. Jag blir ju hur glad som helst om en kille kan vara sig själv med mig och vågar prata om allt!!

Kille som tjej, hur ni än är, så är det okej. Vad som inte är okej är att svika sig själv genom att lotsas vara någon som man inte är. Självklart ska man inte öppna sig för allt och alla om man inte vill det. Men det är viktigt att ändå kunna vara sig själv bland dom som betyder mest, och tex i skolan även där kunna vara sig själv så mycket som det går.  

Tjejer: Tycker ni att det är töntigt med en kille som gråter?


Att tycka om sig själv.

När man går på stan, eller tex i skolan. Slås man av alla dessa vackra tjejer med dom "prefekta" kläderna osv. Vad man lätt glömmer är att dom likt som du går omkring och tänker -SHIT vad alla är snygga jämmt. Det blir som en slags press att se sådär snygg ut jämmt. Vad nu snygg är?.
Många springer omkring spaklade och stylade som om att dom vore hollywood kändisar eller ska på party dagligen.

Men hemma så försvinner sminket. Håret blir fett och alla har sina skavanker. Glöm inte att dom flesta gör allt för att dölja "sina fel".Det är sorligt för vi får en sån press på oss att vara på något sätt som egentligen är orealistiskt. Vi kan inte jämföra oss med tex tjejer i tidningarna, dom är omgjorda, tillfixade i något slags photoshop program för att bli "perfekta".
Jag tycker att man ska fokusera på att stärka sig själv, att tycka om sig själv för den man är. Den här jävla skönhetstvälingen som råder kommer vi ändå aldrig att vinna. Det finns alltid någon som är "snyggare". Det är lika bra att lägga ner. Om man inte vill operera om sig och fylla kroppen med botox då vill säga.
Men seriöst, vi är skapta så här! Och alla har sina skavanker. Operationer är både smärtsama, farliga och dyra. Det kan vara just dina "egenheter" din osymetrsika näsa som gör att du blir så speciell och vacker. Hur kul skulle det vara om vi alla såg lika ut?? Och min åsikt är att det inte är fint med stora överfyllda stela läppar fulla med silikon. Dom ser inte alls äkta ut. Har man stora läppar av naturen så är dom rörliga och mycket vackrare. Men många ser ut som små kajsa-anka wannabes. All form av "förvandling" ser ju onaturligt ut. Det är i mina ögon inte vacker med sånt som är onaturligt.

Nej, tyck om dig själv. Var nöjd med det som du har fått. Fokusera på det som du gillar med sig själv istället för det som du är missnöjd med.
Det hade kunnat vart värre än att födas med en potatisnäsa, man hade kunnat fötts utan armar och ben, då hade livet vart väldigt krångligt och svårt. Mycket värre än att ha en potatisnäsa, som ju faktiskt är gulligt!

Varför slutar dom att uppföra sig??

Jag och en kompis diskuterade hur man är när man går ut på korgen. Han är universums snällaste och mysigaste kille. Och jag är en snäll och mjuk tjej. Saken är den att jag alltid träffar killar som jag börjar snacka med. Han träffar sällan tjejer. Vi har diskuterat vad det kan bero på?

Som tjej upplevs man inte som jobbig, snuskig eller skrämmande om man börjar flirta och snacka med någon sådär utan vidare. (Kanske just för att det inte finns så många tjejer som anntastar killar).
Men tack vare att det finns exempel på killar som tror att det är okej att tafsa, vara otrevliga och obehagliga så blir det svårt för killar som min kompis. Han vågar inte riktigt börja ta kontakt med tjejer efter som att han är rädd för att bli tagen som en snuskig, hänsynslös typ som bara vill ligga.
Det är synd att dom bra killarna kanske inte alltid vågar ta kontakt eller börja dansa med tjejer.
Samtidigt, så länge det finns våldtäktsmän och andra med mindre goda avsikter tycker jag att vi ska fortsätta att vara vaksamma.

På den krog där vi brukar gå ut finns det många äldre karlar på det övre dansgolvet. Dessa exemplar är i min pappas ålder. Dom drar och sliter i mina armar, dom kollar på en med en äcklig blick. Ibland händer det att dom kommer fram och sätter sig bredvid mig.
En gång kom det fram en gammling och började babbla med mig. Då satte jag näsan i vädret. Jag vägrade att prata med honom. Och sen sa han högt - Har du blivit anntastad när du var liten eller?
Hahaha, vilket Bonehead!! Ja av sånna som dig borde jag ha svarat. Till och med han själv fattade ju att det inte är rätt när en karl i 50 års åldern raggar på en tjej i sina 20.

En annan gång kom det fram ännu en av dessa karlar när jag satt vid ett bord och vilade mina fötter. Han sträcker fram handen för att presentera sig. Jag kollar ilsket på honom och VÄGRAR sträcka fram min hand för att hälsa. Då fortsätter han och tillslut har jag nästan hans hand uppkörd i ansiktet. Han ser förargad ute men jag fortsätter att strunta i honom. Tillslut reser jag mig och går fram till min kill kompis "R". Jag lägger armen om honom och efter det får jag vara ifred!

Exempel: Nr 3. Jag och en jämgammal tjejkompis står i baren. Vi ska beställa in något. Då kommer en 50 plusare fram till mig. Han står en bit bort med sin lika gammla polare.
Han säger - Jag och min "kompis" slog vad om att vi skulle få bjuda er på en varsin drink och att ni kommer och snackar med oss.
Min kompis blir jätte ilsken och drar. Jag vänder mig om och svarar något i stil med: - Näää, jag tror inte att vi skulle ha så mycket gemensamt, men om du vill kan jag ringa min farsa som är i din ålder, ni har nog mer att prata om. Sen vänder jag på klacken och går där ifrån.

Alla gubbar är inte snuskgubbar.Men det förvånar mig att det finns så jävla många av dom!!!! Det är helt sjukt! Även dessa förstör för dom övriga i det manliga släktet.
Min far tex: Han är helt underbar!! Han är den bästa pappan i hela världen. Han är den prefekta mannen för oss ungar och min mamma. Han SKULLE ALDRIG i hela sitt liv ränna på krogen och försöka få till det med unga små tjejer i min ålder.

Usch!!

Dagens fråga: Som tjej, har du varit med om att någon anntasat dig eller vart allmänt äcklig, hur hanterade du det? Kille: Hur känns det för dig när det finns  snuskisar som förstör erat rykte? Upplever du att det är svårare att ta kontakt  på  tex krogen pågrund av dom?
Diskutera!!

Welcome!

Jag har startat den här bloggen i syftet att ta upp sånt som irriterar mig och som jag känner förstör mycket för människor. Jag tycker att man ska kunna vara sig själv och våga vara osminkad som tjej. Och att som kille tex kunna gråta och visa känslor om man känner för det.
Efter som att jag är tjej själv ser jag kanske tydligare sånt som händer i tjejernas värld och det är där jag ska lägga ner den största energin. Killar är också hjärtligt välkommna här. Och jag kommer även att diskutera puckade krav som ställs på killar och diskutera att man som kille inte behöver vara "hård och matcho". Ja, ja, you get the pic.

RSS 2.0